World Series of Poker – PokerNätverket

I pokervärlden spelas det alltid en turnering någonstans, speciellt om man även räknar med nätpoker. Men inget kan mätas med World Series of Poker, en serie pokerturneringar som hålls varje år i den ikoniska gamblingstaden Las Vegas.

World Series of Poker började som en enda turnering 1970 och har genom åren växt till ett fenomen utan dess like. Första året var det en tävling med endast inbjudan, 1971 hade den en buy in på 5 000 dollar, och ända sedan 1972 har det kostat 10 000 dollar att få vara med i den mest prestigefyllda och största turneringen på schemat: the Main Event.

En sak alla förknippar med World Series of Poker idag är de armband som ges bort tillsammans med pengarna till vinnaren av varje enskild turnering som hålls. Dessa armband värderas väldigt högt av pokersamhället och är något som spelare har fått ända sedan mitten av 1970-talet.

World Series of Poker drog till sig uppmärksamhet från pokerspelare världen över, men det dröjde hela 20 år efter den första turneringen innan någon annan än en amerikan vann. År 1990 vann Mansour Matloubi från Iran turneringen och tog hem 895 000 dollar. Sedan dess har personer med sju andra nationaliteter också tagit hem pokerns största tävling, däribland både en norrman (Peter Eastgate) och en svensk (Martin Jacobson). Martin vann 2014 upplagan av Main Event och vann otroliga 10 miljoner dollar, den näst största vinsten i turneringens historia. Den största vanns av Jamie Gold 2006 och det var 12 miljoner dollar.

Varje år när turneringarna drar igång vaknar pokervärlden verkligen till liv och det finns alltid en mängd nyheter att läsa för de som är intresserade. Med the Main Event som den stora tävlingen alla vill följa går denna alltid att hitta på någon tv-kanal, men vill man vet något om de mindre turneringarna kommer man mest troligt behöva läsa om det i efterhand. Det eller faktiskt vara på plats när de spelas.

Author: editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.